Skip to Content

Writer in Residence

Nina Polak, auteur PrometheusVan 20 t/m 26 november is Nina Polak onze Writer in Residence! Nina verblijft en schrijft deze festivalweek in het middeleeuwse Besiendershuis, en zal her en der in Nijmegen opduiken voor een optreden. Zo draagt ze woensdagavond voor bij het welbekende Kroegcollege in Cali, donderdag schuift ze aan bij een panelgesprek op de Radboud Universiteit en zaterdag opent Nina het festival in Doornroosje met een ode aan de lezer.

Nina Polak is schrijver van fictie en non-fictie. Ze studeerde Nederlands en Cultural Analysis in Amsterdam en in New York en schrijft graag over de cultuur in al haar aspecten. Nina is redacteur bij De CorrespondentIn 2014 verscheen haar debuutroman We zullen niet te pletter slaan, een “warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen”. Haar tweede roman Gebrek is een groot woord verschijnt eind januari 2018. Vanaf september 2017 is ze Writer in Residence aan de letterenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. 

CJP-workshop: Schrijver in een dag

web-lottelenteslogo-cjp“Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen.” Alsjeblieft, je hebt zojuist een verhaal gelezen. Weer eens wat anders dan een dikke pil. Men zegt dat dit geschreven werd door Ernest Hemingway en dat dit het kortste verhaal ooit is. Dat eerste werd onlangs al ontkracht door tijdschrift Slate en het tweede mag jij gaan bevechten tijdens de schrijfworkshop Creative Writing, die wij samen met CJP organiseren. Daar leer je namelijk alles over het schrijven van een kort verhaal. Lotte Lentes gidst je door de jungle van proza & literatuur en helpt je op weg om een puntig en sterk verhaal te schrijven. Daarnaast krijg je ook een kijkje achter de schermen bij de opbouw van de Festivalavond, de workshop vindt namelijk plaats in de backstage van Doornroosje. 

Datum: zaterdag 25 november 2017
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen
Duur: 15.00-17.00
Entree: € 10,- voor workshop, € 20- in combinatie met Festivalavond. Let op: deze actie is alleen geldig voor CJP-leden + introducees (maximaal 2 introducees per pas). Nog geen CJP-pas? Voor €17,50 per jaar krijg je korting op veel toffe dingen! Koop ‘m hier.

>>KOOP HIER JE KAARTJE<<

Pé Hawinkels Prijs

achtergrond websiteDe Pé Hawinkels Prijs is een nieuwe prijs voor makers en instanties die met creatieve initiatieven de grenzen van de literatuur oprekken. Welke schrijver, dichter, vertaler, journalist, filmmaker, uitgever, boekhandelaar droeg de afgelopen tijd met een bijzonder initiatief bij aan de verbreding van de literatuur? Dit kan zowel inhoudelijk als in vorm zijn, met bijvoorbeeld een app voor lezers, een politiek pamflet, een publiciteitsstunt of een project ten behoeve van verspreiding van boeken. De stembussen zijn gesloten. Een vakkundige jury buigt zich over de genomineerden en kiest een winnaar. De prijs wordt tijdens de Festivalavond uitgereikt.