Literaire voorprogramma’s bij films

MV&WW&MR-750x352pxOmdat het nog lang geen eind november is verzorgen we aankomende weken als opwarmertje voor het festival literaire voorprogramma’s bij films in LUX Nijmegen. Deze films sluiten aan bij het festivalthema. Schrijfster Marjolein Visser bijt de spits af op 27/10 en verzorgt een optreden voorafgaand aan de vertoning van Tonio. Wout Waanders fietst op 1/11 naar LUX voor een literair voorprogramma bij de film Een echte Vermeer en Martin Rombouts treedt op 10/11 op bij de film Snowden. Benieuwd naar deze schrijvers? Klik dan op

Marjolein Visser schrijft verhalen met humor en oog voor detail. In 2015 won ze de VPRO Bagagedrager. Eerder won ze onder meer Lebowski’s Writing for Success en twee keer zat ze in de landelijke finale van schrijfwedstrijd Write Now! In november 2014 verscheen haar chapbook De Kleine Hol Club, een bundeling korte verhalen die samen een groot verhaal vormen.

Wout Waanders schrijft gedichten en droeg voor op festivals als Onbederf’lijk Vers, Zwarte Cross en Lowlands. Zijn werk verscheen o.a. in Das Magazin. In 2014 won hij schrijfwedstrijd Write Now! ’s-Hertogenbosch. Wout was hoofdredacteur van Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit. In 2015 verscheen zijn chapbook Olifantopia, een dichtbundel die leest als een pretpark.

Martin Rombouts studeert in Arnhem Creative Writing aan ArtEZ. Hij schrijft proza en poëzie en maakt voorstellingen. Rombouts treedt graag op, eerder onder meer op het Wintertuinfestival, Zwarte Cross en Nieuwe Types Festival.

Bij de drie data gaat het om de vertoning van 19.30u.