Skip to Content

Ontmoet de schrijvers van morgen

De Avond van de grote beloftes: een avond vol talent, verhalen en performances. Vanavond zetten we talent op een bijzondere manier in de spotlight. Van interviews met aanstormende tachtigplussers tot hoorspelen met een ipad: dit is het moment om de schrijvers van morgen te ontmoeten.

Wat hebben jonge schrijvers en aanstormende tachtigplussers met elkaar gemeen? Behalve deelname aan een talentontwikkelprogramma bovenal een voorliefde voor verhalen. Marjolein Visser, schrijfcoach bij het Verhalenhuis, interviewt een aantal van deze door de wol geverfde schrijftalenten.

In haar afstudeerbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren bestudeert Simone Atangana Bekono de invloed die de Westerse cultuur op haar heeft als Nederlands-Kameroense vrouw. Na groot succes wordt haar bundel opnieuw uitgegeven. Tijd voor een feestelijke presentatie met voordrachten en interviews!

Een schrijver, een aantal gedichten en een ipad. In een hoorspel neemt Nikki Dekker je mee in haar poëzie.

Jante Wortel studeerde in juni af aan ArtEZ Creative Writing met een novelle en een bijzondere performance die ze deze avond nog één keer zal brengen.

Hoe de eerste vonken zichtbaar waren

simone_atangana_bekono__masha_bakker_zlSimone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven genaamd hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De bundel oogstte zoveel succes, dat hij in een mum van tijd was uitverkocht. De Nieuwe Oost geeft deze bundel opnieuw uit. De bundel is hier te bestellen

Simone werkt momenteel aan een boek, dat bij Lebowksi zal verschijnen. In 2016/2017 zat ze in het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en momenteel neemt ze deel aan CELA, het Europese ontwikkeltraject voor schrijvers, vertalers en literaire professionals.

Simone staat samen met Annemieke Dannenberg op het podium. Annemieke studeerde in 2016 af van Creative Writing ArtEZ met de dichtbundel Melk en Honing. Sindsdien heeft ze opgetreden bij o.a. Gesproken Woord en het Feminist Art Festival. Ook publiceerde ze gedichten op Samplekanon en De Optimist. Op het moment rondt ze haar MA Religiewetenschappen af.

Jante Wortel

jante-wortelJante Wortel schrijft proza en poëzie. In 2015 won ze Kunstbende Taal en in 2016 won ze de voorronde van Write Now! Groningen. Ze studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ met de novelle Als de vogel door het glas vliegt. Als je haar vraagt waar ze het meest over schrijft, antwoordt ze: ‘Ongemak, al komen er ook vaak baby’s of beesten in mijn verhalen voor.’ Dit jaar neemt Jante deel aan het Slow Writing Lab, het ontwikkeltraject van het Nederlands Letterenfonds. Vanavond brengt ze haar afstudeerperformance nog een keer ten tonele. 

Blijf op de hoogte

button-dno-2017-v1Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom het Wintertuinfestival? Volg De Nieuwe Oost via Facebook, Twitter of Instagram.