Blok elk jaar het laatste weekend van november in je agenda, want dan vindt het Wintertuinfestival plaats. Vijf dagen vol uitgesproken verhalen, verdieping, verrassing en feest. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars reizen dit weekend af naar Nijmegen. Gevestigde namen, maar vooral ook heel veel aanstormend talent! Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Nijmegen.

Thema
Elk jaar staat er een thema, aan de hand van een vraag, centraal. Vorig jaar, te midden van de discussie in de literatuur over cultural appropriation, en het debat waar een schrijver wel en niet over mag schrijven, onderzochten we de vrijheid van de lezer. In 2016, het jaar waarin voor het eerst over post-truth werd gesproken, vroegen we ons af of er een nieuwe verhouding tussen verbeelding en feit, tussen fictie en non-fictie was. Dit jaar gaan we op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. Lees verder over het thema van dit jaar.

Organisatie
De organisatie ligt in handen van Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Het team werkt samen met talloze partners. Klik hier voor een overzicht.