Clarice Gargard is Writer in Residence!

Journalist, programmamaker en presentator Clarice Gargard verblijft gedurende deze festivalweek als Writer in Residence in Nijmegen!

Clarice Gargard is columnist bij NRC Handelsblad en correspondent Verzet bij De Correspondent. Ze maakte tv-programma’s voor onder meer BNNVARA en NTR en vertegenwoordigt Nederland als vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Begin dit jaar kwam haar documentaire Daddy and the Warlord uit, over haar familieachtergrond en de Liberiaanse burgeroorlogen. Hierin onderzoekt ze de rol van haar vader in het dictatoriale regime van Charles Taylor. Aankomende maand verschijnt haar boek Drakendochter, waarin ze dieper ingaat op de inhoud van de documentaire. De inhoud van beide werken zijn typisch voor Gargard; kritisch en nietsontziend, ook niet voor zichzelf. ”Ik zie het als mijn taak om een ander perspectief te leveren. Dáár ben ik voor”, aldus Gargard. “Ik benoem zaken die ik als misstanden zie”.

Gargard verblijft gedurende de festivalweek in het middeleeuwse Besiendershuis en zal tijdens haar residentie opduiken bij verschillende programmaonderdelen en schrijven over het festivalthema. 

Foto: Else Krebbers