Corinne Heyrman en Nikki Dekker presenteren chapbook

Op vrijdagavond 23 november vindt er een gloednieuwe editie van de Avond van de Grote Beloftes plaats in Nijmegen! De naam verraadt het al: die avond geeft het Wintertuinfestival podium aan de meest veelbelovende schrijvers van dit moment. Maar liefst twee chapbooks worden in Theater C als unieke performances gepresenteerd: de novelle Mogelijke eigenschappen van Corinne Heyrman en een voorwerp dat nog leeft, een verzameling essays en gedichten van Nikki Dekker.

In Mogelijke Eigenschappen onderzoekt theatermaker en schrijver Corinne Heyrman het onderzoeken. Hoe weet je ooit wat waar is? Wie je bent, en waar je vandaan komt? En doet het er wel toe om de echte waarheid te weten te komen, of is de zoektocht net zo interessant? Nikki Dekker, schrijver en radiomaker, presenteert een voorwerp dat nog leeft waarin ze persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen verbindt met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme. Zowel Corinne als Nikki gaan op hun eigen manier een verbinding aan met de maatschappij, waarbij de wisselwerking tussen het persoonlijke en het algemene centraal staat. Kun je er op 23 november niet bij zijn? Op dinsdagavond 27 november presenteren we de chapbooks bij Perdu in Amsterdam.

Chapbooks van De Nieuwe Oost | Wintertuin
Een chapbook is te vergelijken met wat een ep voor een muzikant is: een professioneel visitekaartje waarin het kunnen van de auteur wordt getoond. Het maken van een chapbook is een belangrijke stap in de ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost | Wintertuin. De Nieuwe Oost | Wintertuin biedt jonge, talentvolle makers een compleet platform: van coaching en redactionele begeleiding bij de totstandkoming van nieuw werk tot optredens tijdens evenementen en nog veel meer.

De Avond van de Grote Beloftes is onderdeel van het Wintertuinfestival met dit jaar als thema: ‘Wat horen we als we luisteren?’. Ook zullen drie Europese schrijver-vertalerduo’s van het project Connecting Emerging Literary Artists (CELA) zichzelf en hun werk op het podium presenteren tijdens deze avond.