Wintertuin2020: drie maanden vol met verhalen over tijd en ruimte

We hebben goed en slecht nieuws. Slecht nieuws: het Wintertuinfestival gaat in 2020 vanwege de coronacrisis helaas niet door. Goed nieuws: in plaats daarvan organiseren we Wintertuin2020! Coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. We hebben heel veel zin om jullie dit najaar weer te zien! Neem een kijkje op Wintertuin2020.nl.

Waarom Wintertuin2020?

Jaarlijks organiseren wij eind november het Wintertuinfestival. Dit is al ruim 25 jaar een spraakmakend literatuurfestival dat elk jaar podium biedt aan uitgesproken verhalen, experimentele literaire producties, debatten en performances. Dit jaar laten we, vanwege corona, de vertrouwde festivalvorm los; er zal eind november geen lang weekend vol programma’s en feest plaatsvinden. In plaats daarvan: Wintertuin2020.

Want in deze onzekere coronatijden hebben we meer dan ooit behoefte aan verhalen: als een manier om de crisis te bevatten en om de wereld waarin we ons nu bevinden te verkennen. Ook helpt het vertellen van verhalen ons om ervaringen met elkaar te delen. Literatuur heeft de kracht om ons hoopvol te stemmen, om vragen te stellen en om alternatieve toekomstbeelden voorstelbaar te maken.

Programma Wintertuin2020

Van terugkerende reeksen tot eenmalige programma’s: elke maand van Wintertuin2020 is anders. Er zijn kleinschalige binnenprogramma’s, zoals interviews, talkshows en expedities. Maar ook in de buitenlucht is er vermaak. Zo schreef Jaap Robben speciaal voor Wintertuin2020 een verhaal die Nijmegenaren al fietsend of wandelend kunnen lezen. Tot slot is er ook digitaal aanbod: van podcasts tot een leesclub waarbij dichters al videobellend met het publiek hun favoriete tekst bespreken. Bij alle programmaonderdelen worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Bekijk het programma op Wintertuin2020.nl!