Babs Gons, Fiep van Bodegem, Niña Weijers e.a.

Welke schrijvers zouden we lezen als het aan de leerling lag? Wat leest die schrijver zelf? En wat vindt de docent hiervan? In De Aanzet gaan gespreksleider Fiep van Bodegom, directeur van scholieren.com Roos Smetsers, schrijver en performer Babs Gons, dichter en schrijver Joost Oomen en writer in residence Niña Weijers met elkaar in gesprek over hoe boeken je wereld kunnen vergroten in tijden van literaire trigger warnings, culturele toe-eigening en Instagrampoëzie. Dr. Jeroen Dera, die onderzoek deed naar de leeslijst, verzorgt een inleiding. Heeft de goeie, ouwe canon eigenlijk nog wel bestaansrecht?

Deze vragen stellen we in het verlengde van een groter doel:  De Nieuwe Oost | Wintertuin start namelijk een nieuw project waarvoor ze diverse jonge schrijvers uitnodigt om zelf een leesverslag te schrijven voor scholieren.com, van een werk dat naar hun idee iets nieuws toevoegt aan ons beeld van literatuur. Op deze manier hopen we leerlingen in aanraking te brengen met nieuwe titels, andere wereldbeelden en onbekende schrijvers, kortom, met de volle ruimte die literatuur te bieden heeft.  

Dit programma is gecureerd door Simone Atangana Bekono, Annemieke Dannenberg en Nikki Dekker en wordt i.s.m. de master Literair Bedrijf aan de Radboud Universiteit georganiseerd.

DO 22 november. 16:00 – 17.30u, gratis

EOS 01.150 (Elinor Ostromgebouw, Radboud Universiteit)

  • Gratis