Preview: Matthijs Budding, Lot Veelenturf

In aanloop naar het festival dragen twee studenten Creative Writing van ArtEZ voor uit eigen werk bij filmhuis LUX. Matthijs Budding treedt op bij Loro op donderdag 1 november (première) en vrijdag 16 november. Lot Veelenturf draagt voor bij Girl op donderdag 1 november (première) en zondag 18 november.

Lot Veelenturf (1996) schrijft essays en korte verhalen. Lot is vierdejaars student Creative Writing en doet onderzoek naar identiteit, het belang van genderneutrale voornaamwoorden en wat het betekent om een lichaam te hebben. Hen is zelf genderqueer en heeft een audiodocumentaire gemaakt over gender: een zoektocht aan de hand van drag. Eerder dit jaar trad Lot op bij Perdu en verscheen hun essay ‘Messy shit’ op Hard//Hoofd. Ook is hen blogger voor Studium Generale Artez Diversity Stories.

Matthijs Budding (1995) is tweedejaars student Creative Writing. Hij schrijft korte verhalen waarin de gedachtewereld van zijn personages, en de onbewuste gebruiken die hieruit voorkomen, centraal staan. Ook is hij werkzaam als muzikant en componist. In 2010 won hij de prijs voor beste jonge gitarist van Nederland. Matthijs is onderdeel van Het Wilde Oosten, een rondreizende voorstelling met jonge makers. Hiervoor maakte hij met Jante Wortel een performance waar muziek en tekst samen komen.