Schrijfwerkplaats voor nieuwkomers

Zes nieuwkomers zetten zes weken lang hun eigen teksten op papier in de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. Fatih Taskesen, Ghiath Ghanem, Nazir Shikh Ahmad, Raafat Monther, Taer Hudafa en Tedros Solomon schreven en herschreven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van schrijver Marjolein Visser. De beste teksten uit deze Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers zijn samengebracht in de bundel Geen plaats voor Steen: verhalen en gedichten uit landen in oorlog.

De zes nieuwkomers kwamen wekelijks samen omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

Geen plaats voor steen wordt vanavond twee keer gepresenteerd in een van de kleedkamers, met voordrachten door de deelnemers en een gesprek over de bijeenkomsten, het schrijfproces en resultaat. 

Dit is een backstage-programma. Schrijf je van tevoren in voor dit programmaonderdeel bij de stand in de hal van Doornroosje.

Kleedkamer, 21.50-22.10u (ronde 1) & 22.35-22.55u (ronde 2)

Foto (Nazir Shikh Ahmad): Maayke Kleinbussink

Wintertuinfestival in Doornroosje

  • 17,50 EUR

  • 12,50 EUR*