Lotte Lentes, Sander Blom, Helleke van den Braber e.a.

De literair agent: vloek of zegen? 

De literair agent is bezig met een gestage opmars in de Nederlandse literatuur. Dat lijkt een goed teken. Agenten komen immers op voor de belangen van schrijvers, helpen de literaire wereld professionaliseren en zorgen voor een diverser literair aanbod. Maar zijn uitgevers altijd blij met hun inmenging? En wat vinden schrijvers van commerciële insteek van de agenten die hen vertegenwoordigen?

In dit debat kruisen schrijver Lotte Lentes, uitgever Sander Blom en literair agent Kim van Kaam de degens over deze en andere hete hangijzers rond de opkomst van agentschappen in Nederland. Onder leiding van cultuurwetenschapper Helleke van den Braber praten ze over de spanning tussen literatuur en geld, over de (on)mogelijkheid te leven van je pen, en over de vraag wie er eigenlijk beter zou moeten worden van het verkopen van boeken. Oud-campusdichter Merel van Slobbe vindt er, ter afsluiting, het hare van.

Dit debat organiseren we samen met SCARAB (Studying Criticism and Reception Across Borders), aangesloten bij de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit.

16.00-17.15u

Theater C (Elinor Ostromgebouw, Radboud Universiteit)

  • Gratis