Christine Otten, Marjolein Visser, Jantine Wijnja

Wat horen we als we luisteren naar andere stemmen? Naar stille, genuanceerde stemmen die je door al het geschreeuw heen haast niet meer hoort? Naar alledaagse verhalen van gematigde moslims, kinderen die leven onder de armoedegrens, mensen van de vuilnisophaaldienst? Wintertuin zet de expertise en vaardigheden van professionele schrijvers in om aan de hand van gedeelde, alledaagse thema’s de stem van de ander te vinden, universele verhalen op te halen en te delen met het publiek.

Schrijver Christine Otten opent de Stille Stemmen Canon met een korte lezing over haar werkwijze: hoe zet zij op basis van vertrouwen, wederkerigheid en artistieke onafhankelijkheid de verhalen van anderen op papier?

De eerste Stille Stemmen worden opgetekend door schrijvers Marjolein Visser en Jantine Wijnja. Het resultaat wordt door de Stille Stemmen zelf voorgedragen op het Wintertuinfestival. Na afloop van de voordrachten gaan we in gesprek met de aanwezigen over de verhalen, de werkwijze en wat het doet met de deelnemers, met het publiek en de schrijvers. Is het verhaal van de Stille Stem herkenbaar?

De Stille Stemmen Canon wordt gepresenteerd tijdens de Human Library in Bibliotheek de Mariënburg. In de Human Library lees je geen boeken maar mensen. Klopt wat je denkt op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Deze editie van De Stille Stemmen Canon is een pilot. Het project gaat volgend jaar officieel van start.

ZA 24-11 De Stille Stemmen Canon
16.00 – 17.00u, Bibliotheek De Mariënburg

Foto: Fjodor Buis

  • Gratis