Voordrachten

Verspreid over Doornroosje kun je luisteren naar voordrachten van aanstormend talent.

Maureen Ghazal
Schrijver, performer, beeldend kunstenaar en maker uit de stal van Wintertuin Maureen Ghazal draagt voor uit eigen werk.

Locatie
Rode Zaal
Tijd
15:50 uur – 16:00 uur

Winnaar Kunstbende
Anna van Doorn won in 2022 de eerste prijs binnen de categorie ‘Taal’ van Kunstbende, de grootste landelijke wedstrijd voor creatieve jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Speciaal voor het Wintertuinfestival maakte ze een korte performance.

Locatie
Café

Tijd
15:30 uur – 15:40 uur

Winnaar Write Now!
Write Now! is de grootste landelijke schrijfwedstrijd voor makers tussen 15 en 24 jaar. Bowy Schouten sleepte in 2022 de eerste prijs in de wacht met zijn gedichtenreeks ‘Inblikschade’.

Locatie
Café

Tijd
15:40 uur – 15:50 uur

Germaine Jong Loy
In november 2022 verscheen de debuutroman van Germaine Jong Loy bij Wintertuin Uitgeverij. In Mica in theekleurig water ga je met Virginia Foek Moi mee op reis naar Suriname in de tijd van het kolonialisme en het regime van Bouterse. Op het festival zal Germaine een performance verzorgen met digitale muzikale begeleiding van Steve Mariat.

Locatie
Café

Tijd
15:50 uur – 16:00 uur

Pop-up performances
Buiten of in de hal word je verrast door performances van de studenten Creative Writing aan ArtEZ University of the Arts, dit jaar georganiseerd door het kunstenaarscollectief De Laarpoerlaar. Maak kennis met de nieuwste generatie makers!

Locatie

Hal of buiten

Tijd
17:30 uur – 19:00 uur