Wintertote

In de programmalijn Spatial Publishing laten we traditionele vormen van publiceren en een podium los, en verbreden we onze blik. Welk effect heeft het soort podium dat je gebruikt op het werk dat wordt gepresenteerd? En op de maker van dat werk?
Speciaal voor het Wintertuinfestival vroegen we maker Nicole Kaandorp en ontwerper Helena Hesselink om hun eigen onderzoek te doen naar niet-traditionele vormen van publiceren, met als uitgangspunt het festivalthema Je bevond je hier. We gaven hen een tas om als podium en canvas te gebruiken. Wat gebeurt er met (de betekenis van) een werk wanneer iemand dit oppakt, draagt, vult, neerzet, leeghaalt en weer opvouwt? 

Hun ‘Wintertote’ verschijnt als limited edition en zal tijdens het festival te koop zijn in de hal van Doornroosje. Nicole en Helena maakten daarnaast een korte performance waarin ze hun onderzoek op artistieke wijze presenteren.

Benieuwd naar het eerste onderzoek binnen Spatial Publishing? Makers Erik Peters en Lin An Phoa ontwierpen afgelopen oktober speciaal voor ons festival Nieuwe Tijd de limited edition Wintertrui.

Op Notulen van het Onzichtbare keert Lin An de trui binnenstebuiten, om een inkijkje te geven in de denkprocessen waaruit het werk is gesponnen.

 

Locatie
Rode Zaal
Tijd
17:00 uur – 17:10 uur